کلیه حقوق مادی و معنوی وب سایت متعلق به طرحینه می باشد . استفاده از محتوای وب سایت با ذکر منبع بلامانع می باشد.
روش های تعمیر و نگهداری ساختمان برای افزایش طول عمر بنا
برای افزایش طول عمر بنا رعایت چه اصولی برای تعمیر و نگهداری ساختمان ضروری می باشد؟ ساختمان های مختلف عمر متفاوتی دارند و میزان تداوم آن ها به عوامل زیادی بستگی دارد. برای این که بتوان از تمامی قسمت های ساختمان به شکل صحیحی نگهداری کرد و عمر آن ها را افزایش داد باید اصول و نکاتی رعایت شود. در صورت نگهداری نامناسب از ساختمان، قسمت های مختلف آن سریع فرسوده خواهد شد و این فرسودگی باعث از بین رفتن ساختمان می شود. ما در این مقاله به نحوه تعمیر و نگهداری مناسب ساختمان در جهت افزایش طول عمر آن می پردازیم.
نگهداری نامناسب از ساختمان باعث می شود قیمت های مختلف آن سریع تر فرسوده و در نتیجه تخریب شوند. در چنین شرایطی ساختمان امنیت کافی نخواهد داشت و ممکن است خیلی سریع فرو بریزد و باعث به وجود آمدن خسارت های جبران ناپذیری شود. از جمله مواردی که در هر بنایی تاثیرگذار می باشد مصالح مورد استفاده در آن ، موقعیت جغرافیایی، نحوه نگهداری و … می باشد که باید در انتخاب آن ها دقت زیادی شود و همچنین به اصول و قواعد مختلفی در این باره توجه کنید که در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم.
تعمیر و نگهداری ساختمان چه مزایایی دارد؟
عناوین مطلب
- مهم ترین مزیتی که نگهداری مناسب و تعمیر اصولی برای ساختمان دارد افزایش طول عمر آن می باشد.
- امنیت و ایمنی ساختمان را به صورت قابل توجهی افزایش می دهد.
- کارایی ساختمان را بالا می برد و همچنین عملکرد آن را بهینه می کند.
- مانع به وجود آمدن خسارت های جبران ناپذیر می شود.
- در شرایط آب و هوایی مختلف مانع فرسوده شدن ساختمان و آسیب به آن می شود.
- نگهداری مناسب از ساختمان مقاومت آن را افزایش می دهد.
به منظور نگهداری از ساختمان و رسیدگی اصولی به آن باید از افراد متخصص در این کار کمک بگیریم. همچنین ابتدا از کارهای روزانه شروع کنیم و برای کارهای ماهانه و سالانه تصمیم گیری های مختلفی انجام دهیم. برای تعمیر اصولی ساختمان و برنامه ریزی های سالانه باید از افراد متخصص و مهندسان و معماران باتجربه کمک بگیرید این افراد با انجام بررسی های لازم ایراد های ساختمان را یافته و آن ها را به بهترین روش ممکن تعمیر می کنند.
نگهداری و تعمیر اصولی ساختمان در دسته های مختلفی طبقه بندی می شوند که به شرح زیر می باشند:
- تعمیر و نگهداری برنامه ریزی شده : برنامههایی که مرتب تنظیم میشوند؛ بازرسهایی نظیر بویلرها نمونههایی از این برنامهها است.
- تعمیر و نگهداری برای پیش گیری از آسیب ها : تعمیر و ترمیم قسمتی از ساختمان که شکسته و یا تخریب شده است. تعویض شیشههای شکسته نمونهای از این برنامه است.
- تعمیرو نگهداری قبل از آسیب : شامل حفظ وسیلهها یا قسمتهایی از خانه که در حال زندگی یا استفاده از آن هستید، میشود.
- نگهداری و تعمیرات : شامل برنامههایی برای جلوگیری از خرابی و نقصهای موجود میباشد. تمیز کاری قسمتهای خانه نمونه ای از این برنامه است.
- تعمیر و نگهداری مورد نیاز : شامل اصولهای نگهداری که برای اطمینان از سلامت ساختمان به کار میروند.
- تعمیر و نگهداری برنامه ریزی شده : مطابق با فواصل از پیش تعیین شده، تعداد بازرسیها، ساعت اجرا و…انجام میشود.
برای تعمیر و نگهداری ساختمان باید به قسمت های مختلف آن توجه شود و تمامی قسمت های داخلی و خارجی مورد بررسی قرار گیرد. از جمله مواردی که حتما باید در حین تعمیر ساختمان توجه شود عبارت اند از:
- تعمیر پنجرهها و درب
- گچ کاری و نقاشی
- باغبانی
- سنگ فرشها
- بیرون بردن زباله و تمیز کردن مخزن اصلی زباله ساختمان
- شستشوی سطح برای جرم و آلودگی
- خدمات نجاری
- تعمیر سیستم های روشنایی
- کاشی کاری
- تعویض موکت و کفپوش ها
- تعمیر کفپوش های پوسیده
- بازرسی لوله کشیها
- از بین بردن آثار رنگ یا نقاشی
- ترمیم دیوارهای ترک خورده
برای تعمیر و نگهداری اصولی ساختمان از چه کسانی می توانیم کمک بگیریم؟
شرکت هایی به منظور نگهداری و تعمیرات اصولی ساختمان به وجود آمده اند که در موارد مختلفی می توانند به افراد کمک کنند و ساختمان های آن ها را به بهترین شکل ممکن تعمیر کنند. افراد مشغول در این شرکت ها کارهایی از جمله تعمیر قسمت های آسیب دیده و شکسته خانه ، تمیز کردن مناطق مشترک تخلیه زبالهها ، بررسی و تعمیر سیستم گرمایشی ساختمان، تعمیر فضاهای بیرونی ساختمان از جمله حیاط ، تعمیر برق کشی ساختمان و … انجام می دهند.
توجه کنید که بازسازی ساختمان فقط مختص قسمت داخلی ساختمان نمی باشد بلکه شامل قسمت های بیرونی نیز می باشد که از جمله آن ها می توان به نگهداری مناسب از فضای سبز حیاط اشاره کرد.
افراد برای انجام تمامی این کارها به کسانی نیاز دارند که مهارت کافی داشته باشند و در کارهای مختلف به آن ها کمک کنند. برای این منظور شما می توانید از کارگران کمک بگیرید. کاگران مختلف توانایی های متفاوتی دارند و بر اساس تخصص و مهارت به دسته های مختلفی تقسیم می شود که عبارت اند از:
سرایدار : به افرادی در که وظیفه تمیز کردن قسمت های مختلف ساختمان را برعهده دارند سرایدار گفته می شود. از جمله کارهایی که آن ها انجام می دهند شامل این موارد می شود: تمیز کردن پله ها و کف پوش ها، تمیز کردن حمام و سرویس بهداشتی ساختمان، شستن درب و پنجره ها، جارو کردن حیاط و پارکینگ ساختمان.
تکنسین تعمیرات ساختمان : در قالب اعضای تیم بازرسی، امور مربوط به تعمیر و نگهداری سیستمهای ساختمان از جمله تهویه، برق و آب را انجام میدهند. این کارها طبق دستور انجام میشود و گزارش کارگران به سرپرستان ناظر ارائه میگردد.
نازل تعمیر و نگهداری ساختمان : این سرپرستان یا ناظران برنامههای تعمیر ساختمان را برای یک شیفت خاص برنامه ریزی و مدیریت میکنند. دستور عمل های کار، اهداف کوتاه مدت و بلند مدت گروه را در طول هفته بررسی میکنند.
آیا همه سازمان ها از شرکت های بازسازی ساختمان کمک می گیرند؟
در حالت کلی می توان گفت بله برای تعمیر و نگهداری هر ساختمانی افراد به کمک و بررسی نیاز دارند از جمله این سازمان ها می توان به ساختمانهای تجاری ، مجتمعهای مسکونی ، ساختمانهای دولتی، شهرداریها، کتابخانهها، دفاتر پست و …. اشاره کرد. این سازمان ها با استفاده از شرکت های بازسازی ساختمان عمر ساختمان های خود را افزایش می دهند و می توانند به مدت طولانی در یک محیط مناسب و سالم که از امنیت کافی برخوردار است کار انجام دهد.
کلام آخر
استفاده از شرکت های تعمیر و نگهداری ساختمان برای تمامی سازمان ها و ساختمان ها توصیه می شود. این شرکت ها سلامت ساختمان را تضمین می کنند و باعث می شوند دیر تر فرسوده شده و از به وجود آمدن خسارت های جبران ناپذیر از جمله تخریب ساختمان جلوگیری می کنند. طرحینه در این قسمت به بررسی مزیت تعمیر و نگهداری اصولی ساختمان و همچنین وظیفه شرکت های فعال در این زمینه پرداختیم شما می توانید با استفاده از این شرکت ها و با هزینه کم از هزینه های بسیار زیاد برای تعمیر ساختمان و خطرات احتمالی آن جلوگیری کنید.