کلیه حقوق مادی و معنوی وب سایت متعلق به طرحینه می باشد . استفاده از محتوای وب سایت با ذکر منبع بلامانع می باشد.
دکوراسیون اداری 2021 – طراحی و اجرای دکوراسیون اداری و دفتر کار 1400
دکوراسیون اداری , طراحی و اجرای دکوراسیون اداری و دفتر کار , شرکت طراحی دکوراسیون داخلی و دیزاین محیط اداری و دفتر کار در تهران : دیزاین محیط اداری ، یکی از حوزه های مهم در بازسازی ساختمان اداری می باشد. طراحی و اجرای دکوراسیون ساختمان اداری، بسیار حائز اهمیت می باشد. چراکه ؛ بر روش کار کارکنان، ارتباطات درون سازمانی، میزان بهره وری و … تاثیر مستقیم و غیرمستقیم دارد.
مدیران و کارمندان برای عملکرد خوب در محیط کار باید احساس خوشایندی داشته باشند. برای اجرای یک طرح ایده آل دکوراسیون داخلی اداری می توانید از یک شرکت بازسازی ساختمان کمک بگیرید.
طراحی دکوراسیون اداری
طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی اداری، نیازمند تخصص و مهارت می باشد. طراحی این دکوراسیون در مقایسه با دکوراسیون منازل مسکونی نیاز به دقت بیشتری دارد. در دکوراسیون منازل سلیقه افراد ساکن در آن در نظر گرفته می شود. درحالی که در طراحی دکوراسیون داخلی اداری علاوه بر رسمی بودن محیط ، منظم و جذاب بودن آن ، سلیقه ی مخاطبان مختلف را در نظر گرفت.
محیط اداری باید به گونه ای باشد که اعتماد مشتری را جذب کند. چرا که منافع سازمانی اولویت زیادی دارد. محیط کاری باید برای کارمندان دلچسب و رضایت بخش باشد. با فراهم کردن یک فضای دوستانه می توان راندمان کار کارمندان را افزایش داد.
چیدمان اداری در هر صنفی باید مطابق با روانشناسی مخاطبان آن باشد. طراحی دکوراسیون اداری باید با کاربری سازمان و محصولاتی عرضه شده متناسب باشد.
عوامل موثر در طراحی محیط اداری
از عوامل موثر در ساختار دکوراسیون داخلی می توان به نوع و سبک معماری به کار رفته در طراحی محیط اشاره کرد.
فردی که مسئولیت اجرای دیزاین اداری را برعهده می گیرید ، باید توانایی های لازم برای پیشبرد اهداف پروژه را داشته باشد. و طبق برنامه ریزی، دقیق عمل کند. او باید به خواسته های کارفرما عمل کند. و با توجه به کاربری محیط و رعایت اصول و استانداردها ، طرحی ایده آل اجرا کند.
نکات قابل توجه برای طراحی دکوراسیون اداری لوکس و مدرن
• در یک محیط اداری کارمندان مختلفی با رده های شغلی متفاوت مشغول به کار می باشند. هر کدام از این ها وظایف متفاوتی دارند. نیاز به یک فضای خصوصی یا نیمه خصوصی برای رسیدگی به وظایف امری ضروری می باشد.
با استفاده از دیوارهای جدا کننده و پارتیشن های کم ارتفاع می توان فضایی بدون مزاحمت دیگران برای کارمندان فراهم کرد.
• انتخاب رنگ ها در محیط اداری بسیار اهمیت دارد. رنگ ها باید به کارمندان انرژی ببخشد تا بتوانند کارهای خود را سریع انجام دهند.
• یکی از نکات قابل توجه در طراحی محیط اداری ، توجه به نور کافی می باشد. نور بر روی خستگی چشم ها و توان کاری افراد تاثیر مستقیم دارد.
• در دکوراسیون اداری ، می توان یک محیطی جداگانه برای استراحت کارکنان در نظر گرفت.
• محیط اداری باید رسمی باشد. در انتخاب نوع مبلمان و نحوه ی چیدمان آن ها باید دقت شود.
• در رنگ بندی هم استفاده از رنگ های خنثی توصیه می شود.
فاکتورهای مهم در دیزاین محیط اداری
با توجه به فاکتورهای زیر می توان یک محیط ایده آل اداری طراحی کرد :
• یکپارچگی دیزاین اداری
در طراحی محیط اداری باید به هماهنگی میان اجزای مختلف دقت کرد. توجه به چیدمان عناصر،جنس عناصر، رنگ ها و نورپردازی در حفظ یکپارچگی موثر می باشد.
• توجه به موضوع فعالیت شرکت
یکی از فاکتورهای موثر در دکوراسیون اداری، توجه به موضوع فعالیت شرکت می باشد. به طور مثال طراحی داخلی مطب پزشکان ، هارمونی متفاوتی از باشگاه ورزشی یا طراحی داخلی دفتر ملک و املاک خواهد داشت.
• افزایش بهره وری و سلامت کارکنان
نیمی از عمر کارمندان در اداره سپری می شود. از این رو توجه به سلامت آن ها در کیفیت کار تاثیر زیادی خواهد داشت. میز و صندلی های کارمندان باید استاندارهای لازم را داشته باشد. تا کارمندان احساس خستگی نکنند.
• دوام و بودجه
در طراحی دکوراسیون داخلی اداری باید از وسایلی استفاده شود که دوام و مقاومت بالایی دارند.
• استفاده از متریال فلز و مبلمان مشکی
برای رسمی بودن دکوراسیون اداری می توان از متریال فلز و مبلمان مشکی استفاده کرد. استفاده از رنگ قرمز در کنار این رنگ بندی جلوه خاصی به محیط خواهد بخشید.
• توجه به نظافت ، مقاومت و عمر مبلمان
یکی از نکات قابل توجه در دیزاین اداری، در نظر گرفتن عمر مبلمان می باشد. در محیط های اداری بابد مبلمانی را انتخاب کرد که مقاومت زیادی دارد چرا که به دلیل رفت و آمد زیاد امکان خراب شدن زیاد می باشد. مبلمان های چرم می توانند انتخاب مناسبی باشند، هم مقاومت بالایی دارند و هم به راحتی نظافت می شوند.
• استفاده از رنگ های ملایم و پر انرژی و الهام دهنده ها
دکوراسیون اداری ، برای عملکرد بهتر کارکنان باید شاد باشد. استفاده از رنگ های ملایم و پر انرژی و الهام دهنده ها می تواند ایده ی خوبی باشد.
طراحی و دیزاین یک محیط اداری کار بسیار دشواری می باشد. در انجام این کار، باید کاربری اداره و سلیقه های مختلف در نظر گرفته شود. برای انجام این کار می توان از شرکت بازسازی ساختمان کمک گرفت.
بخش های مهم در طراحی دکوراسیون اداری
یکی از مهم ترین علل آرامش کارمندان و مراجعه کنندگان در نظر گرفتن دیزاین محیط اداری می باشد.علاوه بر موارد ذکر شده در بالا ؛ در نظر گرفتن استانداردها و آرگونومیک ها برای طراحی یک محیط اداری ضرورت دارد. محیط اداری باید به گونه ای باشد که کارمندان در آنجا احساس خستگی نکنند. در نظر گرفتن یک قفسه برای نگهداری وسایل شخصی هرکارمند ایده خوبی می باشد.
دیوارها تاثیر فوق العاده ای در زیبایی محیط دارند. همانگونه که قبلا نیز اشاره کردیم؛ ابتدایی ترین تغییرات در چیدمان و دکوراسیون اتاق خواب و حتی آشپزخانه جابه جایی دیوارها می باشد. در واقع، دیزاین دیوارها تاثیر زیادی در پرانرژی کردن و لوکس کردن اداره دارد. برای این کار می توانید از انواع کاغذ دیواری ها استفاده کنید.
دکوراسیون اتاق مدیریت
اتاق مدیریت مکانی است که مدیر در آنجا اهداف کاری اداره را سازماندهی می کند. جلسات کاری در این اتاق برگزار می شود. از این رو علاوه بر میزکاری برای مدیر، یک نیم ست اداری ، و یک میز کنفرانس برای اتاق مدیریت ضروری می باشد.
برای یک طراحی ایده آل دکوراسیون اداری، مدیر باید درخواست های خود را به طراح توضیح دهد. در دیزاین اتاق مدیریت موارد زیر باید مد نظر قرار بگیرد .
• نبود فضای کافی برای میز کنفرانس
در صورتی که اتاق مدیریت کوچک باشد و فضای کافی برای قرار دادن میز کنفرانس و میز جلسات وجود نداشته باشد. می توان میز جلسات را به میز مدیریت متصل کرد و به عنوان میز کنفرانس از آن استفاده کرد.
• فضای جداگانه برای میزکنفرانس
در صورت وجود فضای کافی می توان یک اتاق جداگانه ای برای جلسات و کنفرانس در نظر گرفت. نکته حائز اهمیت این است که ؛ مدیر به اتاق جلسات دسترسی مستقیم داشته باشد. به این معنی که مدیر برای وارد شدن به اتاق جلسات از محیط دیگری عبورنکند.
برای دسترسی کامل مدیر، اتاق مدیریت باید به دو درب باز شود. این یک طراحی دکوراسیون منحصر به فرد خواهد شد.
• شرایط اتاق مدیریت
نکته ی دیگری که در دکوراسیون اداری باید مورد توجه قرار بگیرد ؛ اتاق مدیریت می باشد. اتاق مدیر باید ساکت و بدون سر و صدا باشد. تا مدیر بتواند تمرکز لازم را داشته باشد. برای این منظور می توان از عایق های صوتی و درب های ضد عایق استفاده کرد.
فضای کارکنان در طراحی دکوراسیون اداری
با استفاده از پارتیشن های اداری و یا کمد های چند منظوره می توان برای کارکنان یک فضای مناسب در نظر گرفت. کمد ها می توانند به عنوان فضایی برای قراردادن آرشیوهای متعدد و بایگانی ها باشند و یک حریم شخصی برای کارکنان ایجاد کنند.
در صورت نبود فضای کافی می توان کمدها را روی دیوار نصب کرد. ولی در صورت فضای کافی ، با قرار دادن کمد ها ما بین میزها دسترسی راحت تر می شود و فضای مناسبی خلق می شود.
استفاده از یک میز به عنوان فضایی برای نشستن و صحبت کردن کارکنان در طراحی دکوراسیون اداری ایده آل خواهد بود.
در نظر گرفتن فضای مناسب برای منشی
قلب تمامی ادارات ، منشی می باشد. و اولین برخورد مراجعین به یک اداره با منشی می باشد. از این رو دکوراسیون فضای منشی باید منحصر به فرد باشد. از آنجایی که منشی ارتباط مستقیمی با واحد مدیریت، کارکنان و مراجعین دارد. میز او باید در فضایی قرار داده شود که به تمامی اجزا دسترسی داشته باشد.
میز منشی به عنوان ویترین دکوراسیون اداری می باشد و باید به زیبایی آن توجه ویژه ای داشت.
می توان برای این فضا کمدهایی با فرم مناسب برای قرار دادن بایگانی ها در نظر گرفت. مبلمان مناسب برای انتظار کوتاه مدت برای این فضا ایده آل خواهد بود.
استفاده از المان هایی نظیر کاتالوگ ها ، استندهای مختلف، مانیتورهایی برای نشان دادن فعالیت های شرکت و مجلات مرتبط با فعالیت بسیار اثربخش خواهد بود.
برای ایجاد یک دکوراسیون منحصر به فرد می توانید لوگوی سازمانی را با نورپردازی های زیبا در یک مکان مناسب در این فضا تعبیه کرد.
مراحل طراحی دکوراسیون اداری
همانگونه که در بالا نیز اشاره کردیم، مشخص شدن فعالیت اداره در طراحی و دیزاین داخلی آن حائز اهمیت می باشد. بعد از مشخص شدن کاربری اداره ، پلان مورد نظر برای طراحی ترسیم می شود.
طراحی محیط اداری نیاز به تخصص دارد و باید توسط متخصصین با مهارت و باتجربه انجام شود. بسته به زمینه فعالیت اداره از پلان باز یا پلان بسته برای طراحی استفاده می شود. تا پاسخگوی اهداف و فعالیت های یک شرکت باشد.
ویژگی های پلان باز دکوراسیون اداری
پلان باز شامل ویژگی های زیر می باشد:
• میزان مشارکت و کارگروهی در پلان باز، به دلیل عدم تفکیک بسیار زیاد می باشد.
• افراد به اطلاعات یکدیگر راحت تر دسترسی دارند.
• سر و صدا در این پلان زیاد می باشد.
• از آنجایی که یک فضای فیزیکی ثابتی وجود ندارد، قلمرو و میز کاری متفاوت برای هر فرد وجود ندارد.
• تمرکز حواس در این پلان خیلی کم می باشد.
• به دلیل نبود یک حریم شخصی، استرس کاری بیشتر می باشد.
ویژگی های پلان بسته دکوراسیون اداری
پلان بسته شامل ویژگی های زیر می باشد:
• به دلیل فضای مستقل ، حواس پرتی وجود ندارد.
• استرس کاری کارمندان کمتر می باشد.
• به دلیل بسته بودن فضا، کنترل فرد بر روی کار بیشتر می باشد.
• تصمیم گیری و رضایت از محیط کار بیشتر می باشد
• کارمندان به راحتی می توانند فعالیت های خود را انجام دهند.
عناصر موثر در طراحی محیط اداری
محیط اداری در عین رسمی بودن ، باید جذاب هم باشد. برای طراحی دکوراسیون اداری می توان از عناصر متعددی استفاده کرد. برخی از آن ها عبارتند از:
• گل و گیاه
با استفاده از گل و گیاه طبیعی، گلدان ها، فلاور سبز، و …می توان یک محیط اداری خلاقانه طراحی کرد.
• نورپردازی
یکی از عناصر مهم در دیزاین محیط اداری نورپردازی می باشد. نورپردازی این محیط باید بدون سایه انداختن و خیرگی باشد تا کارمندان بتوانند به راحتی فعالیت های روزانه را انجام دهند. میز کنفرانس و میز اداری باید از نور کافی بهره مند باشد.
نورپردازی و روشنایی در بخش های مختلف یک اداره باید مورد توجه قرار بگیرد.
نورپردازی های دکوراسیون اداری، دارای لوگوی سازمانی هستند و می توانند برای فضا موثر باشند.
• رنگ ها
رنگ ها تاثیر فوق العاده ای در طراحی دکوراسیون دارند. برای رنگ آمیزی دیوارها، کمد ها و… باید فعالیت سازمانی در نظر گرفته شود.
سبک طراحی در انتخاب رنگ ها تاثیر دارد. برای سبک مدرن از رنگ های خنثی استفاده می شود و در سبک کلاسیک تکنیک های مشابه رایج می باشد.
هزینه طراحی دکوراسیون اداری
هزینه دیزاین اداری به فاکتورهای متعددی بستگی دارد و با در نظرگرفتن ساختمان، متراژ و دیگر پارامترها نمی توان یک هزینه کلی برای این کار تعیین کرد.
تاثیر دیزاین اداری بر راندمان کاری غیرقابل انکار می باشد. از این رو صرف هزینه های زیاد ارزش این کار را دارد. طراحی دکوراسیون با توجه به بودجه و شرایط انجام می شود.
نتیجه گیری
در این مقاله در رابطه با اهمیت طراحی دکوراسیون اداری صحبت کردیم. در دیزاین داخلی اداری توجه به مواردی از قبیل: نور، رنگ، متریال ها، مبلمان ، پارتیشن ها، دیوارها ، درب ها اهمیت ویژه ای دارد.