کلیه حقوق مادی و معنوی وب سایت متعلق به طرحینه می باشد . استفاده از محتوای وب سایت با ذکر منبع بلامانع می باشد.
قرارداد پیمانکاری بازسازی ساختمان ، تنظیم قرارداد پیمانکاری بازسازی ساختمان
قرارداد پیمانکاری بازسازی ساختمان ، تنظیم قرارداد پیمانکاری بازسازی ساختمان : در مقالات قبلی در مورد انواع بازسازی ساختمان صحبت کردیم. توضیح دادیم که هزینه نوسازی و تعمیرات در مقایسه با تعویض ساختمان مقرون به صرفه تر می باشد. و گفتیم که عملیات نوسازی یک کار تخصصی می باشد و برای این کار باید از یک شرکت بازسازی ساختمان کمک بگیرید.
جدا از پیدا کردن متخصص بازسازی ساختمان ، تنظیم قرارداد پیمانکاری بازسازی ساختمان یک موضوع اساسی و مهم در تعمیرات ساختمان می باشد. در این مقاله در رابطه با این موضوع اطلاعات جامعی ارائه می دهیم.
قرارداد پیمانکاری بازسازی ساختمان
قرارداد تنظیم شده برای بازسازی ساختمان یک قرارداد خاص و مفصل می باشد. در تنظیم این قرارداد باید مستندات زیادی تهیه شده و به متن اصلی پیوست داده شود. اما سوالی که مطرح می شود، این است که؛ نحوه ی تنظیم قرارداد پیمانکاری بازسازی ساختمان چگونه است؟ به منظور حمایت از حقوق دو طرف مالک و پیمانکار چه نکات حقوقی در این قرارداد باید درج شود؟ در ادامه پاسخ این سوالات را خواهیم داد.
نکات حقوقی تنظیم قرارداد پیمانکاری نوسازی ساختمان
نکات حقوقی قرارداد پیمانکاری بازسازی شامل موارد زیر می باشد:
معرفی کامل دو طرف قرارداد
قبل از هرگونه اقدام باید طرفین قرارداد را به طور جامع و کامل معرفی کنیم. در مواردی اسناد مثبت سمت طرفیم را به متن قرارداد ضمیمه کنیم.
مشخص کردن موضوع قرارداد
در تنظیم قرارداد پیمانکاری تعمیرات ساختمان باید موضوع آن را مشخص کرد. به عبارت دیگر؛ موضوع قرارداد باید به نحوی باشد که هدف اصلی از انعقاد را مشخص کند. به طور مثال در مورد این قرارداد هدف اصلی تعامل و همکاری مالک و پیمانکار، بازسازی ساختمان می باشد . و این مورد باید دقیقا در قرارداد ذکر شود.
تعیین مدت قرارداد
طرفین قرارداد باید در مدت زمان تعیین شده به تعهدات خود عمل کنند. در تنظیم قرارداد پیمانکاری بازسازی ساختمان زمان مورد نیاز برای بازسازی باید به صورت مرحله ای مشخص شود. زمانبندی قرارداد می تواند روی هزینه هم تاثیر بگذارد.
تعیین مبلغ قرارداد
یکی از بخش های مهم در تنظیم قرارداد پیمانکاری نوسازی ساختمان مبلغ و نحوه ی پرداخت می باشد. بعد از اینکه مبلغ کلی قرارداد مشخص شد، شرایط و نحوه پرداخت را می توان در زمانبندیهای انجام شده در ماده مدت قرارداد مشخص کرد.
ذکر تعهدات طرفین
تعهدات مالک و پیمانکار در یک قرارداد بازسازی، مشخص است. اما برای جلوگیری از هرگونه ابهام لازم است این موارد مستند شوند. به عنوان مثال تعهدات مالک مبنی بر انجام به موقع پرداختهای قراردادی و تحویل به موقع ملک جهت احداث کارگاه ساختمانی و تعهدات پیمانکار مبنی بر اجرای بی نقص موضوع قرارداد و تحویل به موقع پروژه میتواند نمونهای از این موارد باشد.
مسئولیت تهیه مصالح
معمولا در قرارداد بازسازی ساختمان ، تهیه مصالح بر عهده پیمانکار می باشد و پرداخت هزینه بر عهده ی مالک خواهد بود. نکته حائز اهمیت در اینجا این است که؛ تهیه مصالح متعارف بنا به نظر و صلاحدید مالک باشد.
برای پیشگیری از بروز هرگونه مشکل لیست کاملی از انواع مصالح ساختمانی با ذکر جزئی کیفیت و برند هریک از آنها را تهیه کنید و در مواردی که به مشکل برخورد کردید، می توانید از آن لیست کمک بگیرید.
واگذاری موضوع قرارداد به دیگران
در قراردادهای اجرایی امکان واگذاری موضوع قرارداد به دیگران وجود ندارد. اما پیمانکار در این راستا می تواند از افراد دیگری مانند کارگر یا پیمانکار فرعی کمک بگیرد. رابطه پیمانکار اصلی با این افراد روی قرارداد بازسازی تاثیر خواهد داشت. به طور مثال روابط پیمانکار با کارگران در مباحث بیمهای روی قرارداد اصلی تاثیر دارد. در قراردادهای پیمانکاری، کارفرما باید 5 درصد از مبلغ اصلی قرارداد را در زمان رویت مفاصاحساب بیمه کارگران با پیمانکار تسویه کند.
چگونگی فسخ قرارداد
فسخ قرارداد با توافق طرفین امکان پذیر می باشد. در این موارد شرایطی برای پیمانکار یا مالک شرط فسخ مشخص می شود.
قوای قاهره
قوای قاهره یکی دیگراز موارد مهم در تنظیم قرارداد پیمانکاری بازسازی ساختمان می باشد. ممکن است در شرایطی در مدت زمان تعیین شده قادر به اجرای تعهدات نباشیم . در این صورت قرارداد های شرطی ملاحظه می شود تا در رابطه با بروز قوای قاهره و نحوه عملکرد بعد از آن تصمیم درستی اتخاذ شود .
نحوه حل و فصل اختلافات
در هر تعاملی امکان بروز اختلاف وجود دارد. از این رو پیش بینی شرایط و نحوه حل و فصل تعارضات و اختلافات ضرورت دارد.