کلیه حقوق مادی و معنوی وب سایت متعلق به طرحینه می باشد . استفاده از محتوای وب سایت با ذکر منبع بلامانع می باشد.
سقف کاذب رابیتس – 0 تا 100 رابیتس کاری سقف ساده و طرحدار
سقف کاذب چه کاربردهایی دارد؟ ویژگی های سقف کاذب خوب چیست؟ مزیت ها و معایب سقف کاذب رابیتس چیست؟ سقف کاذب چگونه ساخته می شود؟ برای این که به طور کامل با این نوع سقف کاذب آشنا شوید باید پاسخ سؤالات مختلف را در مورد آن پیدا کنید. این نوع سقف مزیت های زیادی دارد که از قدیم برای ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرد. از جمله مواردی که حتماً باید در مورد سقف کاذب رابیتس بدانید هزینه و مدت زمان اجرای آن می باشد که در ادامه به بررسی آن می پردازیم.
در حالت کلی می توان بر روی سقف کاذب طرح های مختلفی اجرا کرد. رابیتس جز معروف ترین سقف کاذب می باشد که شامل توری های گالوانیزه و گچ کاری های مختلف بر روی آن می باشد. برای بیشتر ساختمان ها می توان از این نوع سقف استفاده کرد ولی بیشتر برای معماری های کلاسیک کاربرد دارد. اگر به طور کامل با این سقف آشنا شوید می توانید انتخاب درستی داشته باشید. این طرحینه به طور کامل به بررسی سقف کاذب رابیتس می پردازد با ما همراه باشید تا رابیتس را بشناسید.
سقف رابیتس چگونه ساخته می شود؟
عناوین مطلب
این نوع سقف از قسمت های مختلفی ساخته می شود که اگر قصد استفاده از آن را دارید بهتر است با تمامی اجزای آن آشنا شوید تا بتوانید سقفی با کیفیت مطلوب تهیه و اجرا کنید. شخصی که کار نصب سقف کاذب را بر عهده دارد با نکات زیادی را در این باره رعایت کند تا نتیجه کار با کیفیت باشد. سقف کاذب رابیتس نیز قسمت های مختلفی دارد که برخی از آن ها اهمیت بسیار زیادی دارند و باید در نصب آن ها نکات فنی زیادی رعایت شود که در ادامه به برخی از آن ها اشاره می کنیم.
میلگرد آویز
میلگرد آویز، اتصال دهندهی سقف کاذب رابیتس به سقف اصلی است. این میلگردها به دو صورت اجرا می شوند:
جوشی: میلگرد آویز از طریق جوش به سقف اصلی متصل می شود. دقت کنید که در صورت استفاده از این روش، حداقل طول جوش باید ۲ سانتیمتر و حداقل قطر میلگرد باید ۶ میلیمتر باشد.
دفنی: در این روش، میلگرد آویز دفنی باید در هنگام ساخت سقف اصلی اجرا باشد. اگر سقف اصلی دال بتنی یا کرومیت باشد حتماً باید از این روش استفاده کرد، چون میلگردهای سقف بتنی و بال پایین کرومیت برای تحمل وزن سقف کاذب طراحی نشدهاند، در نتیجه نمی شود از روش جوشی استفاده کرد.
نبشیهای باربر
اتصال سقف کاذب به میلگردهای آویز توسط نبشیهای باربر انجام می شود. در ادامه چند نکتهی اجرایی در مورد نبشی باربر یا حمال اشاره می کنیم:
- در کناره ی سقف و کنج ها حتماً باید از نبشی باربر استفاده شود.
- به هیچ وجه نباید از مواد بازیافتی برای نبشی استفاده کرد.
- سایز نبشی های حمال بین 3 تا 5 سانتی متر می باشد.
- فاصلهی مجازِ نبشیهای باربر از هم در سقفهای ساده حداکثر باید ۶۰ سانتی متر باشد.
میلگردهای فرعی
میلگردهای فرعی فواصل نبشیهای باربر را پوشش می دهند. وظیفه آن ها در سقف کاذب رابیست این است که توری رابیتس را نگهداری کنند و اجازه ندهند دچار اعوجاج بشوند. علاوه بر این، شکلِ کلیِ طرح سقف هم بوسیلهی میلگردهای فرعی مشخص می شود. این مورد باید ها و نباید هایی دارد که در ادامه به برخی از آن ها اشاره می کنیم:
طول جوشی حداقل باید ۲ سانتی متر از هر طرف باید داشته باشد.
سایز مجاز برای میلگردهای فرعی بین ۶ تا ۱۰ میلیمتر است.
- حداکثر فاصله ای که میلگرد های فرعی باید از یک دیگر داشته باشند 25 سانتی متر می باشد.
توری رابیتس
توری رابیتس از اتصال مفتول های باریک به یکسری پایهی اصلیِ گالوانیزه به وجود می آید. به این پایههای اصلی اصطلاحاً پل یا ستون می گویند. تعداد پل در توری رابیتس یکی از ملاکهای ارزیابی و نامگذاری رابیتس هست. دیگر ملاکی که باید در نظر گرفته شود وزن رابیتس می باشد.
سیمهای گالوانیزه
از این سیم به منظور اتصال توری رابیتس به میلگرد های فرعی و یا اتصال توری ها به یکدیگر استفاده می شود. این سیم ها مفتولی هستند که حداکثر قطر آن ها 8/0 میلی متر می باشد و از فولاد گالوانیزه ساخته می شوند. بهتر است بدانید این سیم ها نسبتاً نرم و ضد زنگ می باشند.
اندود گچ یا سیمان
از اندود گچ و یا در برخی مواقع سیمان، برای پر کردن حفرههای توری رابیتس استفاده می شود. در این قسمت مصرف مصالح به شدت بالاست و پرت زیاد هم وجود دارد. معمولاً برای کاهش پرت مصالح از گچ زنده (سفت هست) استفاده می شود. این قسمت جز مراحلی می باشد که تجربه و مهارت اجرا کننده رابیتس بسیار مهم می باشد و تخصص او می تواند مانع به وجود امدن مشکلات زیادی شود.
گچکاری نمای سقف کاذب
این مرحله مرحله آخر می باشد که می توان آن را با چشم دید. این مرحله مربوط به ظاهر سقف می شود که شامل گچ کاری های ظاهری و … می باشد.
دستگاه هایی که برای اجرای رابیتس مورد استفاده قرار می گیرد
برای اجرا رابیتس ابزار زیادی مورد استفاده قرار می گیرد که از جمله آن ها می توان به دستگاه جوش، انبر آرماتوربندی، قیچی میلگرد بری، شاقول و … اشاره کرد.
در کجاها می توان از رابیتس استفاده کرد؟
سقف کاذب رابیتس کاربرد های زیادی دارد و در مکان های مختلفی می توان از آن استفاده کرد که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- دکوراسیون داخلی
- سقف کاذب و پوشاندن تأسیسات
- گچکاری و گچبریها
- پوشش تیرآهنها
- پوشش بتن سیمانی
- مجسمه سازی
- نمای ساختمان
مزایای و معایب سقف کاذب رابیتس و گچ
مزایا:
- آن را می توان در طرح های مختلف اجرا کرد.
- مصالح مورد نیاز برای آن در دسترس می باشد.
- سرعت اجرای آن بالاتر از موارد دیگر می باشد.
معایب:
- هزینه زیادی برای گچ کاری آن مورد نیاز می باشد.
- وزن آن در مقایسه با سقف کاذب کناف بالا می باشد.
- در هنگام اجرای گچ کاری و مراحل آن محدودیت آب و هوایی وجود دارد.
- برای نازک کاری به مقدار زیادی گچ مورد نیاز می باشد.
- این نوع سقف کاذب عایق صدا نمی باشد.
- در اثر همرفت گرمایی گچ کاری ها ممکن است دچار ترک شوند.
رابیتس را بر چه اساسی تقسیم بندی می کنند؟
سقف کاذب رابیتس را بر اساس دو مورد وزن و تعداد ستون تقسیم بندی می کنند. وزن رابیتس به ضخامت ورقی که برای ساخت آن مورد استفاده قرار می گیرد بستگی دارد و هرچه وزن بیشتر باشد رابیتس گران قیمت تر خواهد بود. منظور از ستون یا پل نیز همان ردیف هایی می باشد که در یک برگ رابیتس موجود می باشد و هر چه تعداد این ستون ها بیشتر باشد رابیتس کیفیت بهتر و استحکام بالایی خواهد داشت البته به این موضوع توجه کنید که تعداد پل ربطی به وزن رابیتس ندارد. در کشور ما رابیتس ها اکثراً ۷، ۹، ۱۱ و ۱۳ پله می باشند.
مراحل اجرای سقف کاذب رابیتس
- اولین مرحله و کاری که باید انجام شود نصب میلگرد های آویز برای روی سقف اصلی می باشد.
- مرحله دوم اجرای خط تراز و برش زدن مقادیر اضافهی میلگردهای آویز می باشد.
- در این مرحله میلگرد های آویز را به نبشی های باربر جوش می زنند.
- در این قسمت میلگردهای فرعی با استفاده از سیمهای گالوانیزه به توری رابیتس متصل می شوند.
- در این مرحله با استفاده از سیم گالوانیزه توری های رابیتس را به یکدیگر متصل می کنند.
- بررسی تراز بودن سقف
- اندودکاری حفرههای توری رابیتس
- در این مرحله نصب نور مخفی ها اجرا می شود.
- در مرحله آخر گچ کاری نهایی سقف انجام می شود.
مدت زمان اجرا
مدت زمان اجرای سقف کاذب رابیتس به عوامل مختلفی بستگی دارد و برای ساختمان های مختلف می تواند متفاوت باشد. از جمله عواملی که در مدت زمان اجرا تأثیر گذار می باشند می توان به محل اجرا، بزرگی سقف، مهارت اجرا کننده، شرایط آب و هوایی، نوع طرح (در صورت پیچیدگی به زمان زیادی نیاز خواهد بود.)، ابزار کار، تخصص افرادی که رابیتس را اجرا می کنند و … .
در حالت کلی می توان گفت اگر اجرا کنندگان مهارت و تخصص کافی داشته باشند می توانند یک سقف ساده را با سرعت 30 تا 40 متر مربع در روز اجرا کنند این مقدار در شرایطی می باشد که ۲ استادکار کار را انجام دهند و سقف کاملاً ساده و بدون طرح باشد.
هزینه سقف کاذب رابیتس
هزینه نیز مانند مدت زمان کار به عوامل مختلفی بستگی دارد و نمی توان مقدار مشخصی برای آن تعیین کرد. این عوامل شامل دستمزد گچ سفید، اندازه محل اجرا، میزان هزینه زیرسازی سقف کاذب و جوشکاری، نوع طرح، هزینه متریالی که در آن مورد استفاده قرار می گیرد (مانند هزینه توری رابیتس، گچی که مورد استفاده قرار می گیرد، نبشی و میلگرد) و … می شود.