طرحینه

دکوراسیون کلینیک و مطب 2021 [ طراحی دکوراسیون کلینیک پوست و زیبایی ]

دکوراسیون کلینیک زیبایی و مطب , دیزاین کلینیک زیبایی , طراحی کلینیک زیبایی پوست و مو , طراحی دکوراسیون اتاق پوست  : بدون شک ، همه ی ما در برخی از اوقات زندگی خود به کلینیک های درمانی و بهداشتی مراجعه می کنیم. این موضوع به سن شما و داشتن یک بیماری خاص مربوط نمی شود ، بلکه همه ی افراد به نوعی به این مراکز مراجعه می کنند.

یاد آوری کلینیک های پزشکی ، با نوعی اضطراب، انتظار و خستگی همراه می باشد. هیچ کس در رابطه با فضاهای درمانی حس مثبتی ندارد.

اما با این حال ،در یکسری از کلینیک ها امکاناتی فراهم شده است که ؛ شما در آنجا احساس خستگی نمی کنید. این کلینیک ها فضای دلپذیرتری دارند. امکانات فراهم شده در این کلینیک ها به همراه تبحر کارکنان ، باعث می شود که شما بار دیگر به آنجا مراجعه کنید.

در واقع طراحی و دکوراسیون کلینیک بهداشتی ، درمانی تاثیر فوق العاده ای در جذب مراجعین دارد. این امر به هیچ عنوان با راندمان کاری کارکنان تناقضی ندارد. و نوعی پشتیبانی به حساب می آید.

یک کلینیک با طراحی فوق العاده می تواند ، کیفیت اوقات مراجعین را یک کلینیک زیبا، کیفیت اوقات مراجعین را بهتر کند.

در ادامه این مقاله قصد داریم ، خصوصیات یک کلینیک ایده آل را به شما معرفی کنیم.

دکوراسیون کلینیک

طراحی داخلی کلینیک زیبایی

طراحی داخلی یک کلینیک ، معمولا به کاربرد آن بستگی دارد. از این رو قبل از شروع طراحی ، باید در مورد مرکز و مراجعین شناخت کافی حاصل شود. تا طراحی فضا کاملا مناسب و در خور باشد.

در دکوراسیون کلینیک های درمانی معمولا از رنگ سفید برای طراحی استفاده می شود. چوب می توانند بهترین متریال برای تکمیل این مورد باشد. دکوراسیون مرکز درمانی به بخش های مختلفی از قبیل : سالن انتظار بیماران، میز پذیرش، داروخانه، مطب ها و بسیاری بخش های دیگر تقسیم می شود. در ادامه توضیحات بیشتری ارائه می دهیم.

طراحی داخلی کلینیک زیبایی

ایده هایی در دکوراسیون داخلی کلینیک پوست و زیبایی

محیط یک کلینیک تا حد امکان باید ساده باشد. این محیط ، محلی برای گذراندن اوقات فراغت نیست و افراد به خاطر نیاز ضروری به این مراکز مراجعه می کنند. از این رو در دیزاین کلینیک نیازی به طرح آنچنانی نخواهد بود. با استفاده از یک طراحی مناسب می توان از فضا استفاده بهینه کرد و مانع از ایجاد شلوغی در این محیط شد.

در دکوراسیون کلینیک درمانی باید به یکسری نکات توجه کرد ، برخی از این نکات را درادامه توضیح می دهیم.

انتخاب رنگ

در دیزاین و طراحی یک کلینیک درمانی معمولا از رنگ های روشن استفاده می شود. در واقع یاد آوری فضای درمانی معمولا با رنگ سفید همراه می باشد. دلیل استفاده از رنگ سفید در دیزاین کلینیک ، رایج بودن آن نمی باشد. بلکه رنگ سفید منعکس کننده نور و جزو مهم ترین فاکتورهای زیبایی می باشد.

علاوه بر آن رنگ سفید آرام بخش می باشد و در روحیهبیماران تاثیر می گذارد. از این رو سفید ، اولین رنگ پیشنهاد در طراحی این مراکز می باشد.

با کمک رنگ های دیگر ، می توان دکوراسیون کلینیک را از حالت سرد و بی روح بودن خارج کرد. با کمک کنتراست ساده می توان یک محیط جذابی طراحی کرد. استفاده از رنگ های تند در طراحی کلینیک مناسب نخواهند بود.

پارتیشن بندی

محیط کلینیک شامل بخش های مختلفی می باشد ، استفاده از پارتیشن در طراحی کلینیک ، برای تفکیک این بخش ها می تواند ایده جالبی باشد. پارتیشن در کلینیک هایی با متراژ کوچک ، برای تلفیق بخش های مرتبط با کاربری یکسان کاربرد دارد.

کابینت بندی

در کلینیک پزشکی ، نیاز به یک فضای مشخص جهت نگهداری وسایل و تجهیزات مورد نیاز پزشکی ، کاملا احساس می شود. این لوازم باید به راحتی در دسترس باشند .

در دکوراسیون کلینیک می توان در گوشه ای از اتاق معاینه یا نزدیکی آن ، کابینتی را تعبیه کرد و وسایل و تجهیزات مورد نیاز را در داخل آن قرار داد.

سرویش بهداشتی

وجود یک سرویس بهداشتی برای پزشک و همکاران و مراجعین ضروری می باشد. رعایت اصول بهداشتی در این مراکز بسیار حائز اهمیت می باشد. از این رو در طراحی این بخش باید دقت زیادی به خرج داد.

نورپردازی

از نکات قابل توجه در طراحی کلینیک ، می توان به نورپردازی اشاره کرد. در نورپردازی محیط اتاق باید دقت زیادی به خرج داد. نورپردازی نباید مزاحمتی برای پزشک و بیمار ایجاد کند.

استفاده از تم سفید در دکوراسیون کلینیک برای نورپردازی بسیار ایده آل خواهد بود. نورپردازی باید به گونه ای باشد که پزشک در حین معاینه ، از لحاظ روشنایی دچار مشکل نشود.

دیزاین سقف

در برخی از موارد برای معاینه دقیق ، بیمار باید دقایقی را دراز بکشد. طولانی شدن این دقایق برای یک بیمار بسیار کسل کننده خواهند بود. چراکه بیمار مجبور خواهد بود ، به فضای یکدست سقف خیره شود یا چشمان خود را ببندد.

در طراحی کلینیک ، یک دیزاین مناسب برای سقف می تواند ، این شرایط را متحول کند. در چنین شرایطی بیمار نه تنها احساس خستگی نمی کند، بلکه آنقدر غرق در تماشای سقف می شود که متوجه گذشت زمان نخواهد شد.

یکی از بهترین طرح ها در دکوراسیون کلینیک برای سقف ، استفاده از تصاویر متحرک می باشد. این تصاویر در عین زیبایی ، اوقات قابل تحملی را برای بیماران فراهم می کنند.

جداسازی یونیت های پرشکی

با کمک پارتیشن های شیشه ای یا پرده ای می توان ، یونیت ها را از هم تفکیک کرد.
لازم به ذکر است که وجود پنجره در اتاق های معاینه ، برای تهویه طبیعی بسیار ایده آل خواهد بود.

کفپوش ها

در دیزاین کلینیک با کمک کفپوش و سقف کاذب می توان فضای منحصر به فردی را طراحی کرد.

طراحی دکوراسیون بخش های مختلفی مراکز درمانی

دکوراسیون کلینیک شامل بخش های مختلفی نظیر اتاق انتظار ، اتاق پزشک ، بخش پذیرش و … می باشد . در ادامه در مورد دیزاین این بخش ها توضیح بیشتری خواهیم داد.

طراحی اتاق پزشک

اتاق پزشک به بخش های مختلفی از جمله فضایی برای معاینه ، قراردادن میز کار و فضایی برای نگهداری از تجهیزات تقسیم بندی می شود.
دکوراسیون کلینیک

استفاده از پارتیشن ، در دکوراسیون کلینیک ، برای جدا کردن این محیط و نظم دهی بیشتر بسیار ایده آل خواهد بود. با کمک پارتیشن شیشه ای ، می توان ارتباط بصری بین دو بخش را حفظ کرد.

در طراحی دکوراسیون کلینیک در صورت نیاز به ایجاد یک حریم خصوصی ، می توان از پارتیشن های دیگری نیز استفاده کرد. به عنوان مثال پارتیشن هایی از جنس سنگ می توانند ، انتخاب مناسبی باشند. قسمت پشت یک پارتیشن می تواند به عنوان فضایی برای قرار دادن ، چند کابینت برای چیدن وسایل مورد نیاز باشد.

دکوراسیون اتاق انتظار

طراحی اتاق انتظار باید خلاقانه باشد. طراحی این فضا می تواند یک مرکز درمانی را از سایر مراکز متمایز کند. یک دیزاین عالی برای این فضا می تواند در روحیه مراجعین موثر باشد.

برای دیزاین این فضا در دکوراسیون کلینیک، باید فعالیت هایی که در این فضاها انجام می شود را مد نظر قرار داد. به عنوان مثال مطالعه مجله، کتاب و بروشور برای سپری کردن اوقات انتظار موثر خواهد بود . می توان فضایی به شکل طاقچه یا قفسه را برای قرار دادن این وسایل در نظر گرفت.

دکوراسیون راهروها و بخش پذیرش کلینیک

همانگونه که در بالا نیز اشاره کردیم ، با استفاده از پارتیشن می توان فضای راهروها و قسمت پذیرش و انتظار را جداسازی کرد. پارتیشن ها به هیچ عنوان از یکپارچگی محیط کم نمی کند .

نتیجه گیری

توجه به فاکتور عملکرد در دکوراسیون کلینیک درمانی بسیار حائز اهمیت می باشد. در عین حال توجه به زیبایی و ویژگی های بصری آن نباید فراموش شود. به عبارت دیگر بین فاکتور عملکرد و زیبایی در طراحی باید تناسب برقرار شود.