طرحینه

نورپردازی فضای سبز باغ ، ویلا و حیاط – اصول نورپردازی فضای سبز

نورپردازی یکی از مهم ترین عناصر در طراحی باغ و ویلا می باشد. در این مقاله توجه شما را به انواع نورپردازی و اصول نورپردازی جلب می نماییم.

نورپردازی فضای سبز باغ و ویلا – اصول نورپردازی فضای سبز : 

همه ی ما به گذراندن اوقات بیکاری در فضای سبز نیاز داریم. فضای سبز می تواند آرامش خاصی برای ما فراهم کند و استرس و دغدغه های کاری را از وجود ما دور کند. در این میان نورپردازی این فضا از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است. نور تاثیر بسیار خوبی بر احساسات انسان دارد و باعث ایجاد حس آرامش می شود. تماشای صحنه های نورپردازی قطعا لذت بخش خواهد بود.
نور باعث برجسته دیده شدن اشیا می شود. و باعث جلوه ی بهتر زیبایی ها می شود. در واقع نورپردازی یکی از نکات مهم در طراحی منظره می باشد. در ادامه این مقاله در مورد این موضوع توضیحات تکمیلی ارائه می دهیم.

نورپردازی فضای سبز

اهمیت نورپردازی فضای سبز

نورپردازی یکی از فاکتورهای مهم در محوطه سازی ویلا و باغ می باشد. چگونگی حضور نور در محوطه نقش تایین کننده ای در محوطه سازی دارد. نورپردازی باید مناسب و متعادل باشد چراکه ؛ نورپردازی بیش از حد می تواند باعث آزار ناظران شود.
هدف از نورپردازی در باغ یا ویلا استفاده از نور به منظور ایجاد امنیت و ارتقا اهدافی همچون زیبایی شناسی در شب ، ایجاد دسترسی و تفریح و… می باشد. با روشنایی در سازه اصلی باغ ، استخر ، درختان و دیواره های اصلی باغ می توان با صرف هزینه ای اندک یک محیطی زیبا و دلنشین خلق کرد.

اصول نورپردازی فضای سبز

برای نورپردازی نیاز به یک نقشه و طرح از پیش تعیین شده می باشد. نقشه ی نورپردازی باید طرح کلی فضای سبز را در برداشته باشد. با مشخص شدن مسیر پیاده روی در طرح می توان بخشی از نورپردازی متمرکز و پیوسته را به این بخش اختصاص داد. نور باید در مسیر رفت و آمد پخش شود تا هم حس امنیت و هم حس زیبایی را به همراه داشته باشد.

در صورت وجود نیمکت یا آلاچیق در طراحی فضای سبز باید نورپردازی متمرکزی در آن بخش ایجاد شود. تا نور کافی برای نشستن وجود داشته باشد. لازم به ذکر است که بگوییم نورپردازی لزوما نباید زیاد باشد ، به همان اندازه که محل را از تاریکی خارج کند ، کافی است.

نورپردازی فضای سبز

انواع نورپردازی

نورپردازی فضای سبز انواع متفاوتی دارد که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم:

1. نورپردازی آلاچیق و سایبان

نور پردازی در این بخش باید حس آرامش و راحتی را القا کند. نور ملایم و نرم برای این مکان کافی است. در این نوع نورپردازی می توان نور را در لابه لای پوشش گیاهی در محوطه سازی و یا در بین دیوارها ، سقف آلاچیق و سایبان ها قرار داد.

2. نورپردازی سطح آب

نورپردازی سطح آب نباید به صورت مستقیم باشد. چرا که بازتاب نورهمانند سطح شیشه و آینه می باشد که اصلا جالب نخواهد بود. نورپردازی این بخش را می توان در زیر سطح آن یا لابه لای درختان و گیاهان قرار داد. همچنین می توان چراغ ها را روی سطح آب یا اگر فواره ای باشد روی آن قرار داد.

3. نورپردازی فضای سبز و داخل گل و گیاهان

نورپردازی این بخش باید به صورت توده ای باشد. تا برقراری ویژگی های بصری و عمومی زیبا باشد. جلوه ی گل و گیاهان در روشنایی نور بسیار زیبا خواهد بود به گونه ای که برخی از گیاهان در روشنایی روز اصلا زیبا نیستند ولی در شب با نورپردازی جلوه ی خاصی خواهند داشت.

4. نورپردازی آبنما برگه

نورپردازی در این بخش باید به گونه ای باشد که انعکاس نور چشم زدگی ایجاد نکند. در این نوع نورپردازی چراغ های نوری در زیر آب یا سنگ ها تعبیه می شوند. تا انعکاس نور به صورت غیرمستقیم باشد. می توان چراغ ها را در زیر پوشش های گیاهی جای داد. قرار دادن چراغ ها در جایی که آبنماها پودر می شوند بسیار زیبا خواهد بود.

5. نورپردازی سطح زمین و زیر درختان

مهم ترین روش نورپردازی فضای سبز ، نورپردازی سطح زمین و زیر درختان می باشد. چرا که درختان مهم ترین عنصر در فضای سبز هستند. و نوردادن به زیر درختان می تواند مناظر زیبایی را ایجاد کند. با کمک نورهای رنگی می توان شکل محیط را به طور کلی تغییر داد. نورپردازی در پیاده روها بسیار زیبا خواهد بود. برای این منظور می توان چراغ های پایه کوتاهی را در پیاده روها نصب کرد.

نورپردازی عمیق

معمولا در نورپردازی ، نور به سمت یک شی برای نمایش آن تابیده می شود. به عنوان مثال نور برای روشن کردن یک درخت زینتی ، یک مجسمه یا آلاچیق و . می باشد .

در نورپردازی فضای سبز ، در صورتی که درختان در یک محیط عمیق و به صورت انبوه تری کاشته شده باشند. روشنایی این بخش با نورپردازی خاصی قابل اجرا می باشد.

نورپردازی زینتی

در نورپردازی زینتی شرایط فضای سبز و نوع کاربری آن در نظر گرفته می شود. به عنوان مثال در صورتی که شما بخواهید بخشی از فضای سبز را در تاریکی مرموز نگه دارید و بخشی را به صورت واضح و برجسته نشان دهید. باید نورپردازی در بخش های اولیه را محدود و در بخش های دیگر پرنور و روشن نمایید.

نوعی از نورپردازی زینتی که در فضای سبز تالارها و باغ های برگزاری مراسم و مجالس استفاده می شود ، و تمام باغ مورد استفاده کاربری است ، به این شکل است که ؛نورپردازی در بخش های مختلف یکسان و به صورت پراکنده باشد.

سخن پایانی

نورپردازی فضای سبز یک کار حرفه ای و تخصصی است و باید توسط گروهی که در این زمینه دانش و تجربه کاری دارند ، اجرا شود. برای پیدا کردن بهترین گروه می توانید از طرحینه کمک بگیرید.
طرحینه گروه های تخصصی را که در این زمینه نمونه کارهای زیبایی دارند را به شما معرفی خواهد کرد و شما با خیال آسوده می توانید نورپردازی را اجرا و پیاده سازی کنید.
در این مقاله در مورد نورپردازی توضیحات تکمیلی ارائه دادیم و انواع نورپردازی را به شما معرفی کردیم. امیدواریم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد.